varia

Culinaire trends 2010

Net wanneer je denkt dat je alle huidige trends bijgebeend hebt, met de nieuwste tas, jas of schoenen van het seizoen, verschijnt daar alweer een 'mode'verschijnsel dat alle aandacht opeist: de culinaire trends van 2010! Want ook wat je tijdens het nieuwe jaar zoal op je bord voorgeschoteld krijgt, of zelf voorschotelt, is behoorlijk trendgevoelig.


Culinaire trends 2010




Zowat iedere trendwatcher zal bij de aanvang van een nieuw jaar gaan voorspellen wat de nieuwe trends zullen zijn, op vlak van mode, lifestyle, design, én dus ook op culinair vlak. Wij filterden er de belangrijkste uit zodat ook jullie straks een gerecht aan tafel kunnen serveren dat op en top '2010' is.

Iedereen heeft het erover, 2010 wordt het jaar van de kwalitatieve soberheid, en dit weerspiegelt zich in alle aspecten van ons leven. Etensresten weggooien wordt taboe (was dit het niet al) en op alle receptensites zullen recepten terug te vinden zijn, gebaseerd op de overschotten in de koelkast. Bovenal leren we opnieuw te genieten van de 'kleine dingens des levens', zoals een heerlijk stukje vlees van de keurslager (en dus niet uit de supermarktrekken) of de geur van versgebakken brood.

Een andere foodtrend die bijna overal nadrukkelijk naar voren komt, is de ecologische drang, die op culinair vlak, een boost zal geven aan de uitbreiding van het gamma van verkrijgbare biologische producten, die dit jaar meer en meer hun weg zullen vinden in de doorsnee supermarkten.

Vegetarisme wordt nog zo'n belangrijk begrip in 2010. Wat niet betekent dat iedereen plotseling massaal vlees zal gaan afzweren, neen, maar vlees hoeft niet langer elke dag op het menu te staan. Kiezen we dan toch voor vlees, dan gaan we voor duurzaam, kwaliteitsvol vlees van bij de slager. En natuurlijk zal de groentenboer hier baat bij hebben, want groenten worden opgewaardeerd, en zeker de 'vergeten' groentjes, zoals pastinaak of rode biet.

Naast de voorafgaande, algemene trends, duiken er ook allerlei producten op die het dit jaar zouden moeten gaan maken: kibbeling (vissnack in beslag), bananenbier, bloemenijs, infusionthee, grissini (Italiaanse soepstengels), ... of die een langverwachte comeback maken: de gekookte aardappel, op hout gestookte pizza's, ... . De lijst met producten is ellenlang, en het is nog zeer de vraag of we deze producten allemaal met open armen zullen ontvangen. De tijd zal het uitwijzen...

Wie graag meer leest over de culinaire trends van 2010, kan het boekje 'What (not) to eat 2010' van de Nederlandse culinaire journaliste Marjan Ippel in huis halen.
Marjan Ippel, What (not) to eat 2010, uitgeverij Insider Media, 160 pagina’s full colour, ISBN 978-94-90142-02-5. Met illustraties van o.a. Yvette van Boven < € 14,50

Bronnen: Talkin' food® & trendlist So PR/ HBMEO

Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 10 januari 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4696)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4696) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be

laatste nieuws in table

meer nieuws in table
MAAK UW KEUZE IN TABLE :