varia

Stijlfouten in de keuken

Een nieuwe keuken is reden tot grote vreugde, en meestal het resultaat van een jarenlange zoektocht naar dé droomkeuken. Maar volgens het internationale 'Consumer Reports' is niet iedereen even oplettend en worden er heel wat, te vermijden, fouten gemaakt. Wij sommen de top vijf 'blunders in de keukeninrichting' voor je op.


Stijlfouten in de keuken
Blunder 1: Inefficiënte opbergruimtes
Niets vervelender dan te hoog opeengestapelde pannen in de keukenkast, uitpuilende keukenlades of opeengehoopte bakken bier in het hoekje van de keuken. Denk daarom heel erg goed na over de kastenindeling, vooraleer er belangrijke beslissingen gemaakt worden in de ontwerpfase van de keuken. Zorg voor voldoende kastruimte voor serviesgoed, zoals borden of glazen, boven de spoelbak en vaatwasser. Geef de ovenschotels en bakplaten een plaatsje vlakbij de oven en plaats de kookpotten en pannen in een ruime kast in de buurt van de kookplaat. Kies uitdraaiende rekken voor lastige hoekkasten en vergeet zeker geen functionele opbergvakken voor de lades.

Blunder 2: Te beperkte bewegingsruimte
Koken doe je vaak alleen, maar soms is er wel een partner, familielid, of vriend(in) die je dolgraag een handje toesteekt, en daarom is voldoende bewegingsruimte in de keuken essentieel. Hou daarom te allen tijde rekening met de vorm en de grootte van de keuken. Een kookeiland in een kleine keuken bijvoorbeeld, zal de ruimte (optisch) nog verkleinen en voor heel wat ongemakken zorgen.

Blunder 3: Slechte ventilatie
We kunnen niet genoeg wijzen op het belang van een goede afzuigkap, in wat voor vorm dan ook. Niemand houdt van vieze geurtjes die in huis blijven hangen en een goed afzuigsysteem draagt bij tot een goede luchtkwaliteit in huis. Kies dan ook altijd voor een dampkap die minstens even groot is als het kookoppervlak van de kookplaat.

Blunder 4: Slechte verlichting
Zomaar hier en daar wat strooien met verlichtingselementen is geen goed idee: zelfs de meest kleine kastjes zorgen voor schaduw op het werkblad. Verlichting direct boven het werkblad, geplaatst onder de wandkasten, is daarom onmisbaar, want ook één groot centraal verlichtingspunt zal niet voldoen. Zorg voor bedrading en het plaatsen van heldere verlichting (halogeen, led, ... ) op plekken waar gesneden, gelezen of gegeten wordt.

Blunder 5: Verkeerde positionering van de vuilnisbak
Een ordelijke en frisse keuken is gebaat bij een ruime en toegankelijke vuilcontainer, idealiter geplaatst in de onderkast van de spoelbak en naast de vaatwasser. Zo kan je eenvoudig het vuil van de borden en pannen schrapen.

Gepubliceerd op : 14 januari 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (4689)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (4689) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :