kookboeken

Een kookboek vol overheerlijke luxe

Goede smaak, er valt heel wat over te discussiëren. Maar één ding staat vast, een kookboek dat ervoor kiest om ingrediënten als truffels, foie gras, chocolade, champagne, kreeft en kaviaar de hoofdrol te laten vertolken, getuigt absoluut van goede smaak. 'Goede smaak', een kookboek van Trish Deseine.


Een kookboek vol overheerlijke luxe
'Goede smaak' kan niet bepaald een kookboek genoemd worden, het is eerder een luxueze cassette met zes kleine receptenboekjes, vol culinaire verrassingen voor lekkerbekken. Vijf van de zes receptenboekjes behandelen een culinaire specialiteit: truffel, foie gras, chocolade, champagne, kreeft en kaviaar. Het laatste deeltje bevat een verzameling simpele recepten, waarbij verschillende ingrediënten de kans krijgen om te schitteren. En dit komt uiteindelijk neer op een totaal van 140 recepten, om de komende maanden en jaren feestelijk tegemoet te treden.

Op het eerste zicht lijkt het kookboek door het gebruik van de 'vorstelijke' ingrediënten, niet echt toegankelijk voor het grote publiek, maar voor heel wat van de gerechten hoef je geen kisten champagne of kilo's truffels te laten aanrukken. Want een overgebleven restje champagne waar geen belletjes meer in zitten, tover je zo om tot een sublieme champagnesaus. En met een kwaliteitsvolle truffelolie kun je ook in een wip een melkrijstschoteltje wat extra cachet geven.

In het zesde boekje 'Bijzondere lekkernijen' verzamelt de auteur dan weer supereenvoudige recepten, waarin alweer de ingrediënten de hoofdrol spelen, en niet de techniek, de presentatie of de creatieve zingeving van de chef. En in tegenstelling tot de andere kookboekjes, waarbij toch vooral luxeproducten de hoofdrol spelen, wordt luxe hier door de auteur vertaald in de intense geur van een klontje boter, een appel of een radijsje. Of een lekker broodje ham met augurkenboter.

Wil ook jij de ware luxe naar binnen halen, aarzel dan niet, en verwen jezelf of een geliefde met dit exclusieve, culinaire pakketje.

Goede smaak, Uitgeverij Lannoo, ISBN 9789058978639, € 34,95
Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 1 december 2009 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4650)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4650) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in table

meer nieuws in table