kookboeken

Winestein, je persoonlijke digitale sommelier

Gezelschapsspelen waarmee je spelenderwijs je wijnkennis kunt bijschaven of handige wijngidsjes in zakformaat, dat kenden we al. Maar nu is er dus ook de iPod applicatie Winestein die je goed op weg helpt om bij elk gerecht de juiste wijn te kiezen.

Natuurlijk kun je uren in de wijnrekken van je supermarkt gaan rondhangen en blindelings gaan vertrouwen op de raad van de aanwezige rekkenaanvuller, maar er is ook een iets gemakkelijker én meer betrouwbare manier om een goede fles wijn te gaan uitkiezen. Met de iPod applicatie Winestein weet je vanaf nu perfect wat voor wijn je bij je 'steak au poivre' of 'hazenrug met wildsaus' kan serveren.

Afgestemd op jouw persoonlijke recept

Inderdaad, je kan met Winestein niet enkel nagaan wat voor wijn bij een goede steak past, maar je kunt ook gaan selecteren wat voor saus je daar bij zult bereiden, en hoe je de steak wenst te bereiden (bakken, karamelliseren, ...). Het systeem is eenvoudig: bij het opstarten zie je een wiel met daarop de keuze vis, vlees kaas, vegetarisch of dessert en na deze selectie kun je verder gaan doorklikken en een volledig op jouw gerecht afgestemde wijnkeuze gaan maken. Staat jouw bijgerecht nog niet in de lijst, dan wordt er met één klik een mailtje naar de organisatoren verstuurd.

Bereid je bijvoorbeeld een gebraden wilde duif met een champignonsaus, dan zal Winestein je weten te vertellen dat een 'Brunello di Montalcino' op dronk het hoogst scoort bij dit gerecht (9.1/10) en dat 'de wijn en het gerecht ongeveer in balans zijn'. Verder kom je ook te weten dat de 'Bourgogne rood Grand Cru' ook een goede match vormt (8,5/10), alhoewel 'de wijn wat zwaarder is dan het gerecht'. Er verschijnt dus een lijst aan wijnen die in aanmerking komen op het scherm, met daarnaast nog een korte uitleg over de druivensoort, over de tonen,... . Op dit ogenblik zijn er zo'n 74293 wijnen in de database opgenomen.

Eén klein minpuntje: er wordt in de beschrijvingen wel degelijk gesproken over de leeftijd van de wijn in termen als 'belegen', 'jong' of 'op dronk', maar verder is er geen info terug te vinden over specifieke jaartallen. Misschien niet echt storend voor de wijnamateur, maar de wijnkenner zal er zich ongetwijfeld toch nog enkele vragen bij gaan stellen.

Gratis versie online

Goed nieuws ook voor diegenen onder ons, die geen iPhone of iPod hebben, want op de site winewinewine.com is Winestein (gratis) toegankelijk. En er valt nog veel meer te beleven, zo verschijnt er telkens een wijnspijscombinatie van de maand, een wijn van de maand en heel wat winetalk.

Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 4 januari 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4614)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4614) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in table

meer nieuws in table
  • Cromargan
    In 1927 introduceert WMF een RVS materiaal onder de term Cromargan dat roestvrij en onbreekbaar is. Dof wordt het materiaal ook niet, waardoor je van een extreme duurzaamheid kan spreken. In 2009 verfijnden zij deze techniek...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9