kookboeken

Solo Open Kitchen nu op iPod

Solo, de initiatiefnemer van het razend populaire Open Kitchen, verruimt zijn rol als culinaire inspiratiebron met een interactieve iPod applicatie.

Facebook voor hobbykoks, zo wordt de site Solo Open Kitchen vaak genoemd en met reden, want de interactieve receptensite heeft vandaag reeds bijna 63000 leden en een database met daarin bijna 6000 recepten, aangebracht door het merk zelf én door kooklustige leden. Solo Open Kitchen boert dus helemaal niet slecht, en om nog beter op de noden van de hedendaagse gebruiker te kunnen inspelen, lanceerde het merk een iPod applicatie voor zijn leden, die gratis te downloaden is op de website.

Een vat vol kookinspiratie

Met de iPhone applicatie krijgt de gebruiker dus toegang tot meer dan 5.000 recepten, waarmee je als amateurkok een heel eind verder raakt, en het moet gezegd worden, zelf minder evidente gerechten zoals 'arroz de marisco', de Portugese variant op paella, wordt teruggevonden.

Doe zelf de test: wil je stoofvlees of vol-au-vent gaan klaarmaken, dan vind je talrijke recepten terug om zowel stoofvlees op grootmoeders wijze te maken of een Thais geïnspireerde vol-au-vent. Maar toch blijft de receptengids een 'work in progress', zo wordt er slechts één recept voor bouillabaisse teruggevonden en hier en daar duiken er een paar receptjes op waarbij de informatie wel erg karig is.

Vier handige functies

Alle gerechten kun je via vier handige functies opzoeken. Natuurlijk is er eerst en vooral een zoekfunctie waarmee je doorheen het aanbod kan gaan scrollen op basis van de naam van een gerecht.

Daarnaast krijg je elke dag acht lekkere recepten aangeboden, en er is ook de mogelijkheid om alle interessante gerechten op te slaan in je persoonlijke receptenschriftje. Als de inspiratie dan nog steeds uitblijft, kan je je kans wagen met de Solo Spinner, een 'fruitmachine' waarmee je kunt aangeven aan welk criteria het recept moet voldoen.

Zo zijn er bij de Spinner vier basiselementen aan te vinken: het hoofdingrediënt (vis, vlees, ...), een bijkomend ingrediënt (champignons, pasta, ...), de gewenste menugang en de bereidingstijd. Op basis hiervan worden er je dan een aantal recepten voorgeschoteld, maar je kunt ook gewoon de fruitmachine zelf laten beslissen, wanneer je er absoluut geen idee van hebt wat je wilt gaan klaarmaken.

Een uiterst originele zoekfunctie, met slechts één klein minpuntje: de opties zijn nogal beperkt, zo kun je maar een vijftiental bijkomende ingrediënten gaan selecteren, wat niet echt veel is als je nog maar even je persoonlijke rijtje favorieten afloopt (pasta, aardappelen, rijst, ...).

En de conclusie luidt ...

In tegenstelling tot de iPod applicatie van Jamie Oliver, die we vorige maand besproken, is deze applicatie jammer genoeg enkel bruikbaar wanneer je je op een plaats bevindt waar je op het internet kunt surfen, tenzij je over een 3G-abonnement beschikt. Niettegenstaande blijft het een leuk en handig hulpmiddel, dat origineel uit de hoek komt, én ongetwijfeld ontelbaar populair zal worden.


Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 22 november 2009 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4610)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4610) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in table

meer nieuws in table