recepten

Focaccia met kersttomaten en basilicum

Waag je eens aan focaccia, Italiaans plat brood, dat gearomatiseerd wordt met olijfolie en royaal besprenkeld met grof zeezout. Een interpretatie van Veerle de Pooter voor KitchenAid.


Focaccia met kersttomaten en basilicum
Bereidingstijd:
Voorbereiden: 15 minuten
Rijzen: 2 uur
Bakken: 25 minuten

Voor 2 broden:
  • 30 g verse gist
  • 400 ml lauw water
  • een snuifje suiker
  • 800 g wit broodmeel
  • 1 el zout
  • 125 ml olijfolie
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 24 rode kersttomaten
  • extra vergine olijfolie en grof zeezout (voor de afwerking)
Bereidingswijze:
Verkruimel de gist in een maatbeker en voeg het water toe. Meng er de suiker onder en laat 10 minuten staan tot het mengsel begint te schuimen. Roer er daarna de olijfolie onder. Meng de bloem en het zout 30 seconden in de mengkom met de platte menghaak op stand 2. Plaats de kneedhaak en kneed beetje bij beetje het gistmengsel onder de bloem tot een zacht deeg ontstaat. Kneed nog 2 minuten op stand 1. Dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 1 uur en 30 minuten rijzen op een warme plaats, of zolang tot het deeg verdubbeld is in volume.

Hak de zongedroogde tomaten en basilicum fijn. Duw het deeg in en kneed nogmaals met de kneedhaak opstand 1. Voeg beetje bij beetje de tomaten en basilicum toe. Verdeel het deeg in 2 porties en rol elke portie uit tot 1,5 cm dik. Leg het deeg op 2 bakplaten en maak er met de vingers 12 kuiltjes in. Leg een kersttomaatje in elk kuiltje, dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen, of zolang tot het deeg verdubbeld is in volume.

Verwarm de oven voor op 200°C/ gasstand 6. Druppel olijfolie over het deeg en strooi er grof zout over. Bak 20 à 25 minuten tot de focaccia's goudbruin zijn en hol klinken als je met vinger op de onderkant tikt.

Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 1 oktober 2009 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4514)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4514) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten

laatste nieuws in table

meer nieuws in table