varia

90 Jaar KitchenAid - het Kookboek - doorgelicht

Een miezerige zondagnamiddag, een lege agenda en het Kookboek van KitchenAid op het keukenaanrecht. De ideale gelegenheid om onze Artisan Mixer van Kitchenaid boven te halen en ons over te geven aan een exuberant zondags kookfestijn.


90 Jaar KitchenAid - het Kookboek - doorgelicht
De Artisan keukenrobot/mixer van KitchenAid bestaat negentig jaar, en dat wordt gevierd. Met niets minder dan een kookboek, dat zowel aan nieuwe als aan bestaande fans van deze onverwoestbare designklassieker de mogelijkheid biedt om het toestel en de bijbehorende accessoires te leren gebruiken. Bij aankoop van een Artisan keukenrobot/mixer (5KSM150PS of 5KSM156PS) ontvangt de consument dit prachtige kookboek als geschenk. Maar ook wie geen klant is van KitchenAid kan het boek in de boekhandel terug vinden. Wij waren, als trotse KitchenAid eigenaars, heel erg benieuwd toen we dit kookboek in onze brievenbus aantroffen.

Pictomania

Kleine pictogrammen bij elk recept duiden aan welk accessoire (van kneedhaak tot pastaroller) je precies nodig hebt en aan de hand van de bijhorende bladwijzer kan je, wanneer je maar wil, razendsnel de pictogrammen raadplegen. Eens je weet wat je wanneer nodig hebt, kun je van start gaan. Kookliefhebbers die niet over dit toestel of alle toebehoren beschikken, hoeven zich geen zorgen te maken, ook zonder de accessoires kun je vol hartelust aan de slag gaan.

Recepten naar ieders wens

Het kookboek bevat meer dan 100 recepten van over de hele wereld, voorzien van een nieuwe interpretatie. De basisrecepten worden vooraan het boek uitvoerig belicht en geïllustreerd met handige foto's van de verschillende stappen van het bereidingsproces. Heel erg interessant voor een beginnende hobbykok, want kruimeldeeg of een klassieke bechamelsaus horen nu éénmaal thuis in het repertoire van elke kok.

Wij waagden ons dan ook met veel plezier aan een aantal gerechten, die we nooit eerder uitgeprobeerd hadden: een heerlijke Italiaanse focaccia met begeleidend minestronesoepje en een krokante 'pizza de la mamma'. En het was werkelijk kinderspel. De pizza en focaccia werd door de volledige redactie geproefd, volmondig goedgekeurd en vervolgens in een ijltempo verslonden.

Natuurlijk zal ook de meer ervaren amateurkok zijn gading in dit kookboek vinden. Er wordt immers veelvuldig gebruikt gemaakt van nieuwe ingrediënten en technieken: espuma van hummus of tempura van exotische vruchten met matcha, zeg nu zelf, dergelijke gerechten schud je niet zomaar uit de mouw. Culinair auteur, Veerle de Pooter tovert internationale klassiekers om tot eigentijdse, edgy recepten, zoals een tapenade waarbij de kappers en ansjovis door pure chocolade worden vervangen.

Tips & tricks

Het kookboek staat ook bol van de ontelbare, interessante tips: over hoe je bepaalde gerechtjes kunt serveren, welke combinaties je kunt maken met bepaalde ingrediënten, hoe je een typisch wintergerecht lentefris maakt, ... . Dit is met andere woorden een kookboek, dat een erg groot publiek kan aanspreken. En de boodschap is overduidelijk: het is zoveel meer dan het zoveelste boekenkastmodel, al even praktisch als de toestellen van het merk zelf.

Wil jij ook wel eens de focaccia uittesten, klik dan hier.

Meer nieuwigheden:
KITCHENAID
keukenrobot
Gepubliceerd op : 25 oktober 2009 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (4513)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (4513) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro