beursnieuws

Ambiente 2010 krijgt een volledig nieuw gezicht

Van 12 tot 16 februari 2010 vindt opnieuw de jaarlijkse beurs Ambiente plaats in Frankfurt. Ambiente is een internationale bijeenkomst voor professionele aankopers voor kitchen ware, table ware, woninginrichting en geschenkartikelen. Deze sectoren zijn gegroepeerd in drie toonaangevende beurzen, nl. Dining, Giving en Living.


Ambiente 2010 krijgt een volledig nieuw gezicht
Dat het beursklimaat de laatste jaren grondige wijzigingen heeft ondergaan, is niet nieuw. Maar dat er toch nog toekomst is voor solide en goed georganiseerde vakbeurzen, met een sterke focus op internationalisering en segmentatie, bewijst Ambiente. Mevrouw Naumann, vice-president van Ambiente: "Een toonaangevende beurs als de Ambiente is zeer noodzakelijk voor de branche, omdat hij vooral in economisch moeilijke tijden zekerheid biedt. Want zowel bij bankzaken als bij beurszaken gaat het uiteindelijk om vertrouwen. Als het gaat om de stabilisatie van de internationale handel, zijn beurzen in tijden van crisis de onbetwiste marketingplatforms."

Ambiente heeft deze boodschap goed begrepen en gaat hier zelfs nog een stap in verder. Net zoals de volledige branche zich moet aanpassen aan de gewijzigde internationale handelssituatie, zo past ook Ambiente enkele fundamentele ingrepen toe op de beurs om tegemoet te komen aan de vraag van zowel de standhouders als de bezoekers.

Nieuwe lay-out van beursvloer
Bezoekers die al jaren trouw de Ambiente bezoeken, zullen misschien even hun oriëntatie kwijt zijn: in 2010 zal de beurs immers van start gaan met een gewijzigde lay-out. Een veelgehoorde kritiek was dat de bezoeker door tijdsgebrek niet steeds het volledige aanbod kon bekijken.

De veranderingen in de lay-out moeten nu een bezoek efficiënter maken. De beursvloer zal ingedeeld worden volgens de aankoopbehoeften van de bezoekers naar productgroepen, designaspecten of marktsegmenten (bv. consumentenmerken versus volumeproducten). De bezoeker krijgt dus een centrale plaats, dit in tegenstelling tot de voorgaande jaren, waarbij vooral rekening werd gehouden met het aanbod van de standhouders bij het toewijzen van de standplaats.

De grootste veranderingen zien we bij Dining. De 18 jaar oude structuur van Dining krijgt een grondige modernisering, onder meer door de sterk gewijzigde productassortimenten. Terwijl de segmenten Kitchen en Houseware een gezonde groei kenden, ondervond het segment Table, waar glas, porselein en keramiek onder vallen, de laatste vijf jaar een terugval.

Dining is voortaan terug te vinden in hal 1 tot 6, dus voor het eerst aan de stadskant van het beursterrein. Giving en Living verhuizen daardoor naar de andere kant. Aan de basis van deze wijziging ligt vooral de gewijzigde oppervlaktebehoefte van de verschillende sectoren en meteen wordt ook de looproute en doorstroming van de bezoekers geoptimaliseerd.

Bij de nieuwe indeling werd niet alleen rekening gehouden met het assortiment van de standhouder, maar vooral met de strategische criteria in aankoopniveau van de bezoekers. Voor inkopers uit de groothandelsbedrijven worden de aanbieders met assortimenten in grote volumes samen geplaatst in een aantal hallen.

Wie eerder op zoek is naar topdesign en exclusieve aanbieders kan terecht in specifieke hallen met een marktconforme verzameling van aanbieders.

Oog voor trends
Ambiente wil niet alleen een platform bieden voor (internationale) handel, maar ook een bron van inspiratie zijn met trendpresentaties en design-highlights. Op de beurs zal de bezoeker dan ook een zicht krijgen op de trends voor 2010, ondergebracht in vier themawerelden in de Galleria.

Aandacht voor jong talent
Nieuw dit jaar is de uitbreiding van het programma "Talents" met aandacht voor jonge en aankomende ontwerpers in het segment "Dining". In hal 4.0 zullen deze jonge talenten hun ideeën geven voor Table, Kitchen en Houseware. Place to be dus, voor aankopers die op zoek gaan naar een exclusief assortiment!

Overzichtstentoonstelling porselein
300 jaar porselein in Europa, dat moet gevierd worden! Met een speciale tentoonstelling die een overzicht geven van de belangrijke uitvindingen in de tafel- en keukenbranche.

Meer nieuwigheden:
kinderbestekken
kinderserviezen
x porselein
kurkentrekkers
dienbladen
meer ...
Gepubliceerd op : 12 oktober 2009 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (4493)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (4493) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :