varia

Saeco in handen van Philips

Het Nederlandse Philips laat weten dat het de overname van Saeco, een Italiaanse fabrikant van espressoapparaten, heeft afgerond.


Saeco in handen van Philips
De overname van Saeco kost Philips 200 miljoen euro. 30 miljoen euro hiervan is afhankelijk van bepaalde voorwaarden die niet nader bekend werden gemaakt. Er is overeengekomen dat Philips daarnaast zo'n 60 miljoen euro investeert in het Italiaanse Saeco.

Saeco was dit jaar in de etalage gezet door zijn eigenaar omdat het kampte met meer dan een half miljard euro aan schulden. Al vanaf het begin was Philips de favoriet om het bedrijf in te lijven.

Met Senseo heeft Philips een echt succesverhaal in de markt van de 'gewone' koffiemachines. De laatste jaren wou het ook meespelen in het hogere segment van de espressotoestellen, met de introductie van enkele volautomatische koffiemachines.

De overname van Saeco bombardeert Philips meteen naar de top van de espressomarkt, naast merken als De'Longhi, Krups, Magimix en Siemens.

Philips bevestigde deze week ook de komst van een nieuw design voor de Senseo, de Senseo Quadrante. Het toestel dat verkrijgbaar zal zijn in zwart en wit, kost 99,99 euro.

Meer nieuwigheden:
SAECO
espressomachine
koffiemachine
Gepubliceerd op : 30 juli 2009 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (4343)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (4343) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro