filmpje Platinum 2: Side-by-side koelkast LG met meer binnenruimte

Op een event in Parijs toonde LG zijn nieuwe side-by-side koelkast Platinum II. Even groot als andere side-by-sides maar met meer binnenruimte: maar liefst 617 liter.
Dankzij een heleboel nieuwe innovaties op het vlak van koeling kon LG de binnenruimte van de side-by-side vergroten zonder te raken aan de buitenafmetingen (910 X 1785 X 788 mm) en de footprint. Zo werd de ijsblokjesmaker aangebracht in de deur, werd er dunnere isolatie ingepast en koos LG voor een vlakke ventilator.

Andere interessante kenmerken zijn de home bar en de De Vacuum Fresh Crisper. Met de home bar heb je via een openklapbaar luik toegang tot een klein compartiment waar je drankjes en snacks kan bewaren, zonder dat de volledige deur van de side-by-side dient geopend te worden.

De Vacuum Fresh Crisper houdt de lades in een bijna-vacuum toestand waardoor voedsel langer vers blijft. Vochtigheidniveaus blijven langer aangehouden door middel van een uitgekiend vochtigheidscontrolesysteem die de vochtigheid reguleert. Volgens metingen is er 7x minder verlies van water, en ook minder verlies van vitamine C.

De Platinum II is ondanks zijn enorme binnenruimte toch erg energiezuinig met een A+ energielabel. Dat is te danken aan de innovatieve Linear Compressor technologie. Die verbruikt 20% minder energie dan een conventionele compressor. Het jaarlijkse energieverbruik klokt af op 492 kWh.

De compressor doet ook stiller zijn werk. De compressor koelt snel af van 30°C tot 5°C in 60 minuten; voorheen was dat 95 minuten.

De binnenruimte wordt verlicht door led-lampjes. Voor de buitenzijde heeft men de keuze uit zwarte inox, inox en een zilverkleurige afwerking die vingerafdrukken en krassen beperkt houdt.
LG  
bekijk meer video's