tips

10 tips voor waterbesparing in de keuken

Water- en energieverlies zijn kwalen waar iets aan kan gedaan worden, de ene oplossing is al simpeler en goedkoper van de andere:


10 tips voor waterbesparing in de keuken
1.Zorg ervoor dat de leidingen van het warm water geïsoleerd zijn, als dit niet zo is moet de kraan langer openstaan om warm water te krijgen. Geïsoleerde leidingen zorgen ervoor dat het warm water dat nog in de leidingen zit niet zo snel afkoelt.

2. Kranen zijn ontworpen om een zekere hoeveelheid water per minuut te leveren bij een druk van ongeveer één bar. In werkelijkheid bedraagt de druk op de waterleiding vaak 3 bar of meer. Daardoor leveren onze kranen een te grote hoeveelheid water af. Je kan dit watergebruik terugschroeven door dit debiet te verminderen met een doorstroombegrenzer.

3. Met een ééngreepsmengkraan kan je warm en koud water in één beweging mengen en de kraan aan- en uitzetten, deze kranen verbruiken meestal meer water en energie dan gewone tweegreepsmengkranen. De kraan wordt meestal in het midden gezet waar warm en koud water worden vermengd en dit is niet altijd nodig. Als je voor een ééngreepsmengkraan kiest die in de middenstand staat, dan geeft die enkel koud water. Zo verbruik je minder warm water en verspil je minder energie.

4. Bij bepaalde types eengreepsmengkranen kan je een spaarknop of weerstand inbouwen zodat je een extra handeling moet verrichten om de maximale stroom water uit de kraan te halen.

5. Ook thermostatische kranen en automatisch sluitende kranen zorgen voor verminderd waterverbruik.

6. Een bruismondstuk (perlator)is een hulpstuk aan het einde van de kraan, waarmee lucht in de waterstraal wordt vermengd. Hierdoor gaat het bruisen en lijkt het al snel alsof er een volle straal uit de kraan komt.

7. Als de druk in je leidingen hoger is dan 4 bar, dan kan je aan de loodgieter vragen om een drukreduceertoestel installeren. Dit toestel wordt na de watermeter geplaatst, en vermindert de druk en dus ook de hoeveelheid water die uit je kraan komt.

8. Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor het opwarmen van warm water. Stem de collectoroppervlakte en de inhoud van de boiler goed af op je warmwaterbehoefte want dan kan deze installatie je een besparing van ruim 50% op je energiefactuur bezorgen.

9. Doe je afwas niet onder een lopende kraan. Vul de spoelbak en gebruik het spoelwater van de afwas om flessen uit te spoelen. Als je de vaatwasser gebruikt, wacht dan tot je voldoende vaat hebt voor een volle machine.

10. Lekkende kranen zijn uit den boze en die herstel je best zo snel mogelijk want een kraan die 10 druppels per minuut lekt, verbruikt ongeveer 2000 liter per jaar.

Meer nieuwigheden:
keukenkraan
Gepubliceerd op : 30 juli 2009 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (3979)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (3979) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
tips
cuizine.be

laatste nieuws in keukens

meer nieuws in keukens
  • Hi-macs
    HI-MACS is een geavanceerd mineraalmateriaal dat bestaat uit 75% natuurlijke mineralen en pigmenten die samengebonden zijn met een acrylaat. De natuurlijke acrylsteen die uit dit proces ontstaat, is zeer duurzaam, heeft een...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN KEUKENS :