tips

Dossier: Gezonde start van het nieuwe jaar : Hoe ontbijt ik gezond?

Hoe ontbijt ik gezond?

Een goede dag begint met een gezond ontbijt. Hoewel velen het tegendeel beweren, is het ontbijt overslaan ongezond. Je ontbijt zorgt er immers voor dat je de voormiddag doorkomt zonder een ‘appelflauwte’ te riskeren.


Hoe ontbijt ik gezond?
Het ontbijt zorgt voor ongeveer een vierde van je dagelijkse energie. Een gezond ontbijt bevordert ook een evenwichtige voeding over de hele dag. Voor mensen die willen vermageren is het ook voordelig want een ontbijt vermindert je drang naar snoep. Hoe stel je nu een evenwichtig ontbijt samen?

 • Water is heel belangrijk, je lichaam heeft dagelijks 1,5 liter vocht nodig. ’s Morgens kan je, als je niet zo happig bent op een sober glas water in de ochtend, thee of koffie drinken.

 • Granen zorgen voor energie. Volkorenproducten leveren voedingsvezels vitaminen en mineralen. Je kan gewone boterhammen eten, maar evengoed beschuit of een kom ontbijtgranen.

 • Fruit en groenten zijn vanzelfsprekend ook zeer belangrijk. Bij een gezond ontbijt mag een glas vruchtensap zeker niet ontbreken. Je haalt er vitaminen en voedingsvezels uit. Er is een grote keuze aan fruitsoorten dus kan je zelf afwisselen en experimenteren. Het gezondste is vers fruitsap dus ga aan de slag met je citruspers of blender.

 • Melkproducten maken ook deel uit van een goed ontbijt. Ze leveren niet alleen bouwstoffen om het lichaam op te bouwen en te herstellen, maar ook calcium, dat nodig is voor sterke beenderen. Je kan een glas melk in de morgen ook vervangen door karnemelk, chocolademelk, yoghurt of verse kaas.

 • Zoet beleg zoals choco, confituur en honing bezorgen je meteen bruikbare energie, maar bevatten ook calorieën. Je hebt dit niet nodig bij een evenwichtig ontbijt. Wil je toch dat beetje extra toevoegen, gebruik ze dan met mate.

Ontbijttips

 • Ontbijt rustig, zo vormt je ontbijt een goed tegengewicht voor de stress overdag.

 • Sla je ontbijt niet over, want het bevordert een evenwichtige voeding over heel de dag.

 • Als je niet goed wakker raakt in de ochtend, begin dan de dag met een opwekkende douche en ga pas daarna aan de ontbijttafel zitten.

 • Ben je gehaast ’s morgens? Dek dan ’s avonds al de tafel… of zet je wekker een kwartiertje vroeger

 • Heb je geen honger ’s morgens? Laat je dan verleiden door een gevarieerde ontbijttafel.

 • Kies voedingsmiddelen die je lust


Dossier: Gezonde start van het nieuwe jaar : Hoe ontbijt ik gezond?


Gepubliceerd op : 12 januari 2009 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Gezonde start van het nieuwe jaar

Na de drukke feestdagen kan je in januari even stilstaan bij je goede voornemens. Hoe neem je een goede start in het nieuwe jaar? Als er ergens bovenaan je lijstje: ‘gezond’ staat, dan kunnen wij je op weg helpen met dit dossier.Dossier: Gezonde start van het nieuwe jaar


De eerste stap in gezond leven is ongetwijfeld gezond beginnen eten, misschien begin je best met de extra nieuwjaarkilo’s aan te pakken, in dit dossier krijg je een overzicht van kooktoestellen die je helpen om light maaltijden te koken. Het jaar is nog vers maar toch begint de stress weer, je lichaam rust en ontspanning gunnen zal je energiepeil meteen terug omhoog trekken. Een deugddoende massage thuis op elk moment van de dag? Het kan.

Sommigen zullen het misschien niet graag horen, maar ook sporten is gezond voor je. Voor diegenen die niet meteen staan te trappelen kunnen wij enkele tips geven van toestellen die het sporten aangenaam zullen maken voor je. Straks wil je niets liever meer.

Samen met onze tips bouw je een gezondere levensstijl op, verzorg je lichaam, want je hebt er immers maar één.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3800 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3800 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro