recepten

Dossier: Gezonde start van het nieuwe jaar : Vitamientjesfestival: Recepten voor gezonde sapjes en soepjes

Vitamientjesfestival: Recepten voor gezonde sapjes en soepjes

Sapjes zijn gezond, lekker en makkelijk zelf klaar te maken. Schaf je een goede blender aan, koop vers fruit en groenten, en ga aan de slag met de volgende recepten.

Als je sap drinkt, dan neem je makkelijker alle voedingsstoffen van groenten en fruit op, het is namelijk eenvoudiger om fruit en groenten te drinken dan ze te eten. Het is niet alleen lekker maar zit boordevol vitamines, mineralen en voedingsstoffen die essentieel zijn voor je lichaam. Daardoor wordt je huid stralender, gaat je haar glanzen en krijg je een frisse adem. Je zal ook beter bestand zijn tegen verkoudheden.

Schaf je dus een goede blender of sapcentrifuge aan, hou ook je ijscrusher bij de hand en ga aan de slag met deze makkelijke maar heerlijke recepten:

EXOTIC DREAM
Ingrediënten:
- 2 gepelde bananen
- ½ l kokosmelk
- 200 g schoongemaakte ananas
- ¼ l jus d’orange
- ijsgruis

Bereiding:
De bananen en de ananas in stukjes samen met de kokosmelk, de jus d’orange en ijsgruis in de mixer doen. Ongeveer 15 seconden laten draaien en klaar is je lekkere ‘cocktail’.

AARDBEIENPUNCH
Ingrediënten:
- 600 g aardbeien
- 1 lepel honing
- ½ l jus d’orange
- 2 ijsklontjes

Bereiding:
De 500 gram aardbeien, honing en jus d’orange in de blender mixen. Opdienen in glazen met de ijsklontjes en de overgebleven aardbeien, in stukjes gesneden verdelen over de glazen.

GAZPACHO ANDALUZ
Ingrediënten:
- 3 sneetjes witbrood (zonder korst) weken in water
- 6 middelgrote rijpe tomaten ontvellen
- 2 komkommers schillen en van zaden ontdoen
- 1 groene paprika van zaadjes en zaadlijsten ontdoen

Bereiding:
Alle ingrediënten in kleine stukjes snijden en in de mengkom van de blender doen. Eveneens toevoegen: 2 gehakte teentjes knoflook, 1 kleine grofgehakte ui, 3 of 4 eetlepels rode wijnazijn. Op smaak brengen met zout, wat peper en een eetlepel olijfolie. Het geheel pureren met de blender. Als de massa te dik is, voeg dan een klein beetje water toe. Laat het geheel een uurtje in de ijskast staan. Voeg voor wat extra pit tabasco toe.

Met dank aan Princess voor de recepten

Meer nieuwigheden:
blender
sapcentrifuge
Dossier: Gezonde start van het nieuwe jaar : Vitamientjesfestival: Recepten voor gezonde sapjes en soepjes


Gepubliceerd op : 15 januari 2009 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Gezonde start van het nieuwe jaar

Na de drukke feestdagen kan je in januari even stilstaan bij je goede voornemens. Hoe neem je een goede start in het nieuwe jaar? Als er ergens bovenaan je lijstje: ‘gezond’ staat, dan kunnen wij je op weg helpen met dit dossier.Dossier: Gezonde start van het nieuwe jaar


De eerste stap in gezond leven is ongetwijfeld gezond beginnen eten, misschien begin je best met de extra nieuwjaarkilo’s aan te pakken, in dit dossier krijg je een overzicht van kooktoestellen die je helpen om light maaltijden te koken. Het jaar is nog vers maar toch begint de stress weer, je lichaam rust en ontspanning gunnen zal je energiepeil meteen terug omhoog trekken. Een deugddoende massage thuis op elk moment van de dag? Het kan.

Sommigen zullen het misschien niet graag horen, maar ook sporten is gezond voor je. Voor diegenen die niet meteen staan te trappelen kunnen wij enkele tips geven van toestellen die het sporten aangenaam zullen maken voor je. Straks wil je niets liever meer.

Samen met onze tips bouw je een gezondere levensstijl op, verzorg je lichaam, want je hebt er immers maar één.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3800 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3800 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro