tips

Hoe gebruik je jouw barbecue?

Er zijn drie verschillende soorten barbecues, een barbecue op houtskool, gas of elektriciteit. Deze drie hebben elk een andere manier van werken.


Hoe gebruik je jouw barbecue?
Het vuur ontsteken gebeurt bij de drie soorten barbecues op een andere manier. De barbecue op houtskool zet je best in gang met aanmaakblokjes of -vloeistof, die je over de houtskool sprenkelt. Daarna gooi je er een lucifer op en het spektakel kan beginnen. Wacht met bakken tot een wit aslaagje op de houtskool is waar te nemen.

Onderhouden is hier het sleutelwoord, tijdens het bakken moet je af en toe houtskool bijvullen om de temperatuur op peil te houden. Zorg er ook voor dat het vuur niet in contact komt met het vlees, hou daarom circa 20 cm afstand tussen de houtskool en het rooster.

Een barbecue op gas is makkelijker op te starten. Eén druk op de knop en het vuur is aan. De temperatuur is bovendien regelbaar. Open steeds het deksel vooraleer je het gas openzet. Als de barbecue niet opwarmt kan het zijn dat de gasfles moet bijgevuld worden.

Voorgerecht op de barbecue
Een elektrische barbecue is het eenvoudigste van de drie: hij neemt weinig plek in, is meteen gebruiksklaar en vaak kunnen de onderdelen in de vaatwasser.Barbecueën hoeft niet beperkt te blijven tot de traditionele worstjes en saté's. Met een beetje fantasie kun je het beste uit je barbecue halen.

Origineel is je voorgerecht barbecueën: Neem een stukje aluminiumfolie en leg daarop een reepje vlees of vis en een beetje champignons met wat kruiden. Vouw het dicht en leg het drie tot vier minuten op de barbecue, succes gegarandeerd!

De hoeveelheid eten voor het hoofdgerecht schatten kan soms wel voor handen in het haar zorgen. Serveer je vlees als hoofdgerecht, dan mag je uitgaan van 3 stukken per persoon. Vermijd gemarineerd vlees want de marinade die van het vlees druipt veroorzaakt extra vlammen en zo gaatde smaak van het vlees verloren.

Schaaldieren op de bbq
Niet vies van vis? Dan kies je best voor een stevige vis zoals forel die niet uit elkaar valt. Aanraders zijn: zalm, lotte en paling. Rol ze wel in aluminiumfolie. Ook schaaldieren zijn een hit op de barbecue. Scampi's, krab en mosselen kan je makkelijk bakken in aluminiumschaaltjes.

Voor een gezonde, lichte tint voeg je best groenten toe zoals witloof, paprika's en tomaten. Niet enkel in de salade maar probeer ze eens uit op de barbecue. Aardappelen moet je eerst koken en die kan je nadien bakken in de schil.

Wanneer de barbecue minder hitte afgeeft kan je het dessert klaarmaken. Een heleboel desserthapjes zijn uitermate geschikt voor op de barbecue. Gebakken fruitspiesjes of een geflambeerde banaan zullen je gasten zeker plezieren.

Meer nieuwigheden:
elektrische barbecues
Gepubliceerd op : 13 april 2008 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (3875)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (3875) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
1 2 3 ... 4 volgende >>

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro
  • DirekTouch
    Hierbij kunt u direct het juiste warmteniveau instellen door eenvoudig naar rechts te slepen of direct op het juiste niveau te drukken.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9