tips

Dossier Funcooking : Hou funcooking veilig

Hou funcooking veilig

Funcooking is leuk, zeker met een lekkere fles wijn erbij, maar zorg ervoor dat de avond niet vergalt wordt door vervelende ongelukjes, die toch wel heel nare gevolgen kunnen hebben. Lees eerst aandachtig de instructies voor je het toestel gebruikt en hou rekening met volgende tips:


Hou funcooking veilig
  • Zorg ervoor dat het toestel in het midden van een stabiele tafel staat.

  • Leg een warmtebestendige, onbrandbare bescherming tussen de tafel/het tafelkleed en het toestel.

  • Zet het toestel niet in de buurt van de gordijnen, de keukenrol of andere brandbare voorwerpen.

  • Let op de kabel: zorg dat hij niet in contact komt met de warme onderdelen van het toestel en dat er niemand over kan struikelen. Op die manier vermijd je dat iemand het toestel van de tafel rukt.

  • Raak nooit de hete delen van het toestel aan (de grillplaat, de fondueketel).

  • Haal het toestel uit het stopcontact en laat het volledig afkoelen vooraleer je het schoonmaakt of van de tafel neemt.

  • Laat kinderen nooit alleen bij een funcooktoestel dat aangesloten of nog warm is.

  • Kun je het snoer afnemen? Dan wordt het schoonmaken een makkie. Bij sommige apparaten kan je enkele onderdelen zelfs in de vaatwasmachine stoppen en in sommige gevallen zelfs het hele apparaat.

  • Wees voorbereid! Hou een passend deksel in de buurt om op tijd te kunnen reageren. Slaat de vlam in de pan, handel dan als volgt: zet de warmtebron uit en schuif het deksel over het toestel tot het vuur dooft. Ga nooit met de brandende pan gaan rondlopen en blus zeker niet met water.


Meer nieuwigheden:
fun cooking
Dossier Funcooking : Hou funcooking veilig


Gepubliceerd op : 10 december 2008 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Funcooking

Gezellig tafelen, maar dan zonder de hele dag aan het fornuis te staan? Het kan. Haal die funcooking toestellen boven, en kies voor steengrillen, gourmetten of fonduen, of een heerlijke Zwitserse raclette. Keuze te over.Dossier Funcookingselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3401 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3401 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro