dossier

Dossier Side-by-side koelkasten

Bij de vrijstaande koelkasten zijn de side-by-side koelkasten vandaag immens populair. Dat de keuken steeds meer tot de open leefruimte gaat behoren, heeft daar zeker mee te maken. Een aantrekkelijk design doet het hem dan ook vaak bij deze koelkasten.


Dossier Side-by-side koelkasten
Bovendien zijn de prijzen van de instapmodellen van side-by-sides de laatste jaren sterk gedaald, en dat heeft de overstap van een grote koel-vriescombinatie naar een side-by-side een stuk interessanter gemaakt. De tijd dat een side-by-side er dus enkel was voor de grote portemonnee’s ligt definitief achter ons.

Side-by-side koelkasten zijn echte alleskunners in de keuken. Ze koelen, vriezen en zijn uitgerust met een water- en ijsverdeler. Bij een druk op de knop serveren de toestellen gekoeld water, ijsblokjes of schilferijs. Het water komt rechtstreeks van de waterleiding en wordt gefilterd. Je hebt dus een wateraansluiting nodig op de plek waar je side-by-side komt te staan.

No Frost
De trend naar No Frost is duidelijk. Overgewaaid vanuit de professionele wereld boezemt deze technologie vertrouwen in voor de consument.  En dat is terecht. Met No Frost heb je immers  geen last meer van ijsafzetting. Want waarom zou je genoegen nemen met het driemaandelijks ontdooien van je diepvries en reinigen van de binnenwanden van de koelkast? Bovendien blijven de diepgevroren voedselpakketten beter zichtbaar en kleven ze niet langer aan elkaar.

Indelen van de binnenruimte
Maar laten we vooral niet vergeten dat een side-by-side koelkast met zijn groot volume enorm veel mogelijkheden om alles in één enkel toestel op te bergen.  Met een buitenmaat van 90 cm breed en een inox design boezemt de side-by-side inderdaad respect in. Wanneer binnenin de talrijke plateaus verstelbaar zijn, kan je de binnenruimte naar wens indelen en zo meer ruimte winnen. Zijn de glazen legplateaus voorzien van een rand dan loopt bij een omvergevallen glas of bokaal niet de hele koelkast onder. Bij de betere kasten kan je een deel van het plateau wegklappen of in elkaar schuiven, zodat grotere flessen of potten makkelijker passen.

Bediening
De bediening van de temperatuur in het koel- en het vriesgedeelte gebeurt doorgaans via een elektronisch display dat zich boven de waterdispenser bevindt. Het display geeft ook toegang tot andere functies zoals superkoelen, supervriezen, vakantiemodus enz. Door het inschakelen van superkoelen en supervriezen breng je de levensmiddelen sneller op de juiste temperatuur en blijven de voedingsstoffen en vitamientjes beter behouden. Een handige functie voor als je net boodschappen bent gaan doen. Een even interessante functie is de vakantieregeling. Die brengt de temperatuur in het koelkastgedeelte op zo'n 15°. Op die manier zullen minder geuren en schimmels gevormd worden. Het enige waar je rekening mee dient te houden is met het volledig ledigen van jouw koelkast en het sluiten van de deur.

Vershoudzone
De 0°C-zone is een zone die speciaal werd gecreëerd om fruit, groenten, vlees, vis en zuivelproducten beter en langer te bewaren. Op het eerste zicht lijkt deze zone sterk op de groenten- en fruitlades bij gewone koelkasten. De meerwaarde zit hem in de eigen klimaatzone binnenin zo’n lade. Door de combinatie van vaste temperaturen – vaak net boven de 0°C - en instelbare luchtvochtigheid bewaren sommige vruchten en groenten wel tot drie maal langer. Een lage luchtvochtigheid (50%) is ideaal voor vlees, vis en zuivel. Een hoge luchtvochtigheid van 90% is beter voor groenten en fruit. Fabrikant Liebherr liet Duitse wetenschappers een onderzoekje doen. Daaruit bleek dat het vitaminegehalte langer hoog bleef en in sommige gevallen werd zelfs een toename van het aantal vitamines aangetoond. Appels kan je 125 dagen langer bewaren dan in een doorsnee groentenbox. Wortelen zelfs 147 dagen langer.   Print dossier

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3414 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3414 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

Gepubliceerd op : 7 augustus 2008 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro