beursnieuws

Indesit blikt vooruit op keuken van de toekomst

Op de Eurocucina-beurs gaf Indesit Company onlangs een voorsmaakje van hoe zij de keuken van de toekomst zien. In Milaan kon het publiek kennismaken met 5 prototypes van keukentoestellen.


Indesit blikt vooruit op keuken van de toekomst
De keuken van de toekomst. Daar draaide het in de Concept Zone op de Indesit-stand om. Hier presenteerde Indesit de futuristische prototypes Efesto, Kubik, Gravity, Sophius en Coolbricks. De bekende designer Makio Hasuike en een team van industriële ontwerpers zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze baanbrekende apparaten.

Het eerste prototype, de Efesto van Scholtès, spitst zich toe op ruimte (bovenste foto). De Efesto is een serie onderling uitwisselbare en verwijderbare kookmodules. Die maken het mogelijk om snel, eenvoudig en zo efficiënt mogelijk de ruimte in te delen. De modules zijn eenvoudig met de afstandsbediening naar boven te klappen. De Elfesto bestaat in versies voor gas en inductie.

Kubik

De Kubik, ook voor Scholtès, is een compact en multifunctioneel apparaat met drie niveaus (zie foto 2). Hij bevat een traditionele oven, inductieoven, dampkap en teppan yaki-plaat. Daarnaast herbergt de Kubik geïntegreerde Biodesign-sensoren met aroma- en kleurentherapie. Een receptenboek, ingebouwde keukenweegschalen, een calculator voor het berekenen van calorieën en een database van voedingswaarden zijn zeer leuke extra's. Die laat ook toe om dagelijks menusuggesties doen, volledig afgestemd op de dieetbehoeften van de gezinsleden.

Gravity

De bedoeling van de Gravity van Hotpoint-Ariston (foto 3) is de kleine keuken verlossen van traditioneel grote apparaten zoals koelkast, oven en afwasmachine. Gravity is een plaatsbesparend keukenwandsysteem met daarin drie keukenapparaten: een vaatwasser voor zes couverts, een oven en een (wijn)koelkast. Met een druk op de knop komen deze drie toestellen tevoorschijn uit de kast.

Coolbricks

Coolbricks is voor Indesit de koelkast van de toekomst (zie foto 4).De modulaire koelkast is opgebouwd uit een aantal onderdelen die makkelijk te verwijderen zijn en daarom de nodige flexibiliteit bieden. Je kan bijvoorbeeld een module gevuld met frisdrank, witte wijn en bier uit de koelkast halen en naast de bank zetten. Modules die niet gebruikt worden, kan je uitschakelen om energie te besparen. Deze futuristische koelkast is ook uitgerust met een uitneembare flessenhouder en trolley.

Sophius

Tot slot is er de Sophius van Hotpoint-Ariston (foto 5). Het keukenapparaat is volledig spraakgestuurd en laat zien hoe natuurlijk en intuïtief de bediening van een keukenapparaat in de toekomst zal zijn. Vertel het apparaat welk programma hij moet gebruiken, op welke temperatuur, hoe lang en tot wanneer en hij gaat aan de slag. Zo wordt het bedienen makkelijker en is er meer tijd voor andere dingen.


Gepubliceerd op : 7 juni 2008 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (3337)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (3337) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro