tips

De keuken van de toekomst

In Living Tomorrow 3, dat begin maart opengaat voor het grote publiek, is ook een 'keuken van de toekomst' opgenomen. De keuken, een ontwerp van Zaha Hadid, is ingedeeld in twee zones: water en vuur.

De designer heeft gebruik gemaakt van het materiaal Corian. Het liet haar toe een innovatief keukenconcept te creëren met de integratie van revolutionaire functies en technologieën. Alle elektronische snufjes en kabels zitten mooi verscholen onder het oppervlaktemateriaal Corian.


Het keukeneiland is één grote oppervlakte die naadloos overgaat van kook- en eetoppervlak naar een geïntegreerd lcd-scherm. Hierdoor zijn de entertainmentfuncties (tv, computer, muziek) steeds binnen handbereik. In het centrale kookgedeelte van het eiland ('vuur') zit een aanraakpaneel ingewerkt dat bestaat uit bijna tweeduizend LED-lampjes. Via dit paneel kunnen verschillende functies in huis bediend worden zoals bijvoorbeeld de verlichting of het fornuis.

Naast de LED-verlichtingsmodule bevindt zich een verwarmingsplaat waarmee maaltijden warm gehouden kunnen worden. In het werkblad zit tevens een aromatoestel dat aangename geurtjes de keuken instuurt, wanneer je bijvoorbeeld frietjes aan het bakken bent.

Het kleinere 'watergedeelte' bestaat uit een spoelbak, droogrek, vaatwasser, en een gedeelte voor de voedselbereiding.Digitaal prikbord
Een modulair kastensysteem dat tegen de muur werd geplaatst, bevat alle toestellen en opslag voor ander keukenmateriaal. Dé blikvanger is een digitaal prikbord dat centraal in de kast is opgenomen. Op dit langwerpig en aanraakgevoelig lcd-scherm kan je boodschappenlijstjes bijhouden, maar ook nieuws en weerberichten raadplegen. Leuk item is de EcoTrack die het verbruik van elektriciteit, gas en water in real-time weergeeft. Indien het waterverbruik sterk stijgt, door bijvoorbeeld een lekkende kraan in huis, zal je hiervan op de hoogte gebracht worden.

Het digitale prikbord maakt tevens een link met de koelkast: het weet welke ingrediënten nog voorradig zijn en kan ook de boodschappenlijstjes doorsturen naar de supermarkt. Je kan er ook voor kiezen om het boodschappenlijstje op je klantenkaart van de supermarkt te plaatsen en deze weer te geven op het scherm van de intelligente winkelkarretjes.

Tijdens het bereiden van maaltijden krijg je nuttige tips en recepten te zien, en je komt te weten op welke temperatuur je bepaalde levensmiddelen best bewaart. Tot slot verwittigt een ophaalkalender je wanneer het afval opgehaald wordt.


Meer nieuwigheden:
keukens
Gepubliceerd op : 28 februari 2007 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (2773)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (2773) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
tips
cuizine.be

laatste nieuws in keukens

meer nieuws in keukens
MAAK UW KEUZE IN KEUKENS :