tips

Driemaal langer vers en nooit meer ontdooien

De trend naar een gezonde levenswijze laat ook onze koelkasten niet koud. Steeds meer koelkasten zijn uitgerust met een 0°C-lade die de etenswaren langer vers houdt.


Driemaal langer vers en nooit meer ontdooien




Wie geniet er niet van om verse en vitaminerijke levensmiddelen steeds bij de hand te hebben. Mensen stellen zich ook steeds meer de vraag of bijvoorbeeld die sinaasappel die al drie weken in de koelkast ligt nog voldoende vitamine C bevat.

We zien ook meer mogelijkheden waarop de gebruiker kan ingrijpen zoals de temperatuur of vochtigheid instellen op bepaalde groente- of fruitbakken. We staan even stil bij twee technieken die een sterke opmars kennen: de 0°C-laden en de NoFrost-techniek.

Driemaal langer vers
In laden met een temperatuur rond de 0 graden Celsius blijven levensmiddelen zoals groenten, fruit, vlees, vis en melkproducten tot driemaal langer vers. In deze laden - minstens eentje voor groenten/fruit en eentje voor vlees, vis en melkproducten - geldt bovendien een bepaalde graad van luchtvochtigheid.

De ideale luchtvochtigheid kan je dan instellen naargelang het type van voedsel dat je in deze laden plaatst. Groenten en fruit bewaar je best bij een hogere luchtvochtigheid, terwijl vlees, vis en melkproducten beter bewaren bij een lagere luchtvochtigheid.

Nooit meer ontdooien
Ontdooien van het koel- of vriesgedeelte is een lastig karwei dat minimaal twee keer per jaar moet gebeuren. Met de NoFrost techniek behoort deze vervelende klus tot het verleden.

Bij een gewone koelkast of diepvriezer wordt wel de warmte onttrokken aan de koel- of vriesruimte, maar niet het vocht dat zich in die lucht bevindt. In het vriesgedeelte ontstaat daardoor rijpvorming of ijsafzetting. No Frost haalt ook de vochtigheid uit de lucht. Dit vertraagt niet alleen de vorming van schimmels maar houdt de binnenruimte ook ijsvrij - nooit meer ontdooien dus! De gekoelde lucht circuleert via ventilatie ook steeds doorheen de hele koelkast of diepvriezer, zodat de temperatuur over het hele apparaat homogeen is.

De voordelen:

  • Nooit meer ontdooien
  • Diepvriesproducten vriezen niet meer aan elkaar vast
  • Etiketten blijven goed leesbaar
  • Er vormt zich geen rijp meer op de ingevroren producten

Gepubliceerd op : 5 mei 2007 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (2772)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (2772) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
1 2 3 ... 4 volgende >>
MAAK UW KEUZE IN HUISHOUDELEKTRO :