tips

De voordelen van een elektrische barbecue

Elektrisch barbecuen of grillen wordt steeds populairder. De voordelen liegen er dan ook niet om: het is gezond, snel en makkelijk.


De voordelen van een elektrische barbecue
Makkelijk in gebruik
Een elektrische barbecue is snel op temperatuur. 15 minuten na het opstarten - de stekker in het stopcontact steken - kan je beginnen met het grillen van het vlees. Vieze handen en kleren behoren tot het verleden: er is geen geknoei met houtskool en je dient er dus ook geen toe te voegen tijdens het barbecuen.

Maximale veiligheid
Een elektrische barbecue werkt volkomen veilig. Omdat er geen houtskool aan te pas komt, is er geen risico op brand. De romp van de barbecue blijft koel: deze is meestal vervaardigd uit hittebestendig kunststof dat bestand is tegen hoge temperaturen. Er is dus geen risico meer op oververhitting of verbranden.

Binnen en buiten te gebruiken
Een onmiskenbaar voordeel van de elektrische barbecue is dat de barbecue bij onweer snel naar binnen gebracht kan worden. Bovendien hoeft het geen zomer meer te zijn om van een barbecue te genieten. Een elektrische barbecue is vaak makkelijk afneembaar van het onderstel en als tafelbarbecue bruikbaar.

Appartementsbewoners kunnen perfect genieten van een barbecue op hun balkon - zonder storende rook of nare luchtjes voor de buren. De vet en vleessappen druppelen in een speciale opvangbak gevuld met water.

Perfect resultaat
De snelle temperatuurstijging, het optimale vermogen en de gelijkmatige warmteverdeling zorgen ervoor dat grillgerechten perfect gebakken worden. De regelbare thermostaat zorgt voor de juiste temperatuur voor elk soort gerecht en vermindert de kans op verbrand of rauw vlees.

Grillplaat met anti-aanbaklaag
De meeste elektrische barbecues zijn uitgerust met een grillplaat met anti-aanbaklaag. Doordat het verwarmingselement onder de plaat ligt is een  optimale warmtegeleiding gegarandeerd. Aangezien het vlees direct contact maakt met de plaat, schroeit het snel dicht, zodat het geen sappen en waardevolle voedingsstoffen verliest. Het vlees blijft zacht en sappig, en behoudt zijn volle smaak.


Meer nieuwigheden:
elektrische barbecues
grill
Gepubliceerd op : 14 juli 2004 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (1576)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (1576) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
1 2 3 ... 4 volgende >>

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro